Välkomna på Vernissage!

admin Nyheter

1 maj kl 15.30. Asfaltsrummet, Not Quite, Fengersfors.
Videoverket kommer sedan att visas från 1 maj till 31 augusti.

SKIFT
Fyra olika filmer gestaltar arbetslivet på ett bageri, en fabrik, ett kontor och för en lastbilschaufför. Tillsammans synliggör filmerna gemensamma idéer och värden som kopplas till arbetet och genom ett poetiskt förhållningssätt möts och gestaltas det komplexa och motsägelsefulla som finns i människans arbete och villkor.

Att skildra arbete på film har en lång tradition som startade med några av de tidigaste rörliga bilderna; arbetare som brådskande lämnar sin arbetsplats i Workers leaving the Lumière factory, 1895. Det dokumentära inom fotografiet och filmen har sedan dess varit nära sammankopplat med undersökningen och studiet av samhällsklasser och arbetsmiljöer. Dessa fyra filmer befinner sig i ett spänningsfält mellan denna tradition och ett mer subjektivt gestaltande av tillstånd som utmanar åskådarens egna erfarenheter. Filmer där arbetet inte bara handlar om vad vi gör med vår tid utan också om vad arbetet gör med oss.

Kristina Meiton jobbar främst med det dokumentära uttrycket som regissör, men också som klippare och producent för kort- och dokumentärfilm. Hon har studerat vid Filmhögskolan i Göteborg och driver nu produktionsbolaget MigDig. Läs mer på www.MigDig.se

Se mer om öppentider och andra evenemang på Not Quites hemsida. www.Notquite.se