You are what you art

You are what you art är en ideell förening som jobbar för ett nytänkande inom konst- och kulturliv och driver projekt som på olika sätt bidrar till att samhället blir en bättre plats för alla att leva i. Vi stödjer den fria konstnären och söker strategier för att bevara konstens oberoende.

AKTUELLA PROJEKT

The Sustainable Woman’s feedback -klinik

The Sustainable Woman’s feedback-klinik är ett turnerande konstprojekt där jag under hösten 2020 kommer besöka olika platser i Gbg /VGR under 1-7 dagar vardera. På plats bjuder jag/TSW in människor – högpresterande personer, konstnärer, kulturaktörer, arbetslösa, sjukskrivna, de som suktar efter ett alternativ till arbetslinjen och rådande strukturer – till min husvagn (alt. tom butikslokal/ byggbarack/ mobilt tält). Där erbjuder jag 30-60min konsultation i utbyte mot en gentjänst som gör mig mer hållbar. Konsultationen bygger på ett mellanmänskligt möte där jag som konstnär, högpresterande kvinna, med prekär arbetssituation, psykisk ohälsa och många terapitimmar i bagaget bjuder in till ett förtroligt samtal utifrån vad klienten önskar och ”vill ha hjälp med”. 

Projektet genomförs av konstnären Monique Wernhamn. Monique är en socialt engagerad konstnär vars arbete rör sig mellan bildkonst, scenkonst, deltagardriven konst och pedagogik.

Sedan augusti 2014 har hon arbetat med hon med projektet The Sustainable Woman som undersöker metoder för överlevnad och hållbarhet i livet. I sitt konstnärskap experimenterar hon med gränserna mellan liv och konst, privat och offentligt, verklighet och fiktion genom att göra sitt eget liv och hem till ett konstprojekt.
Besök Moniques hemsida för mer info. www.moniquewernhamn.se

KOMMANDE PROJEKT

Vi jobbar förnärvarande med två olika projektförslag. Mat och Människor som kommer att bli en samtalsserie där den första delen har temat; Klassresa med middag och utgår från Astrid Askbergs film 99 år och 126 dagar. Projektet Som Djur handlar om att skapa en dialog kring människans förhållningssätt till djur genom en interaktiv dokumentärfilm som riktar sig till ungdomar.
Mer info kommer inom kort!

OM MEDLEMSSKAP

De som är medlemmar hos oss är välkomna att driva projekt tillsammans med eller i samarbete med föreningen. Vi vill skapa en kreativ plattform där vi stöttar varandra och hjälps åt med idéer och ansökningar, genomförande, redovisningar och allt vad det kan vara.
Vi har styrelsemöten vid behov, ca 1 gång i månaden och dit är de medlemmar som vill välkomna att delta.
Läs föreningens stadgar HÄR.

STYRELSEN

 • Astrid Askberger

  Astrid är dokumentärfilmare och jobbar som filmpedagog. Om Astrid

 • Kristina Meiton

  Kristina är producent och regissör för kort – och dokumentärfilm. Hemsida

 • Monique Wernhamn

  Monique är en socialt engagerad konstnär vars arbete rör sig mellan bildkonst, scenkonst, deltagardriven konst och pedagogik. Om Monique

MEDLEMMAR

 • Monne Lindström

  Monne är konstnär, animatör och illustratör. Verksam i Göteborg. Hemsida

 • Hanna Sköld

  Hanna är filmregissör, manusförfattare och jobbar som lärare på Akadamin Valand

 • Frans Hutha Karlsson

  Dokumentärfilmare, verksam i Göteborg

 • Johanna Bernhardsson

  Johanna är dokumentärfilmare och driver Bolaget Subjektobjekt. Hemsida

 • Ilona Huss Walin

  Konstnär verksam i Göteborg hemsida

 • Lisa Gålmark

  Lisa är frilansskribent, författare och forskare och debattör. Hennes inflytelserika bok Skönheter & odjur (2005) är den första boken på svenska som analyserar det förtryckande förhållandet mellan människor och djur.

 • Per Ottosson

  Per arbetar med olika former av interaktiv design och visualisering. Med hjälp av sensorer, kretskort och olika former av tekniska och semitekniska lösningar byggs interaktiva och visuella lösningar, grafik och konst. Broar mellan en imaginär och reell verklighet.