Om MigDig

Jag som driver produktionsbolaget MigDig heter Kristina Meiton. Jag jobbar både som regissör och producent främst med kort-och dokumentärfilm. Jag är utbildad på Filmhögskolan, Akademin Valand och har en masterexamen i filmisk gestaltning.

Som producent jobbar jag nära regissören och involverar mig i alla delar av den filmiska processen, från idéutveckling till distribution.

Sedan drygt tio år tillbaka har jag paralllellt med andra filmer arbetat med projektet Skift som nu består av åtta filmer. Det är filmer som undersöker människors förhållningssätt till sitt arbete, hur arbetet får oss att må och och skapar bilder som reflekterar tankar kring alienation, arbetets, varans och människans värde. Arbetet har resulterat i plattformen Skift

Under 2018 kommer jag att jobba med en interaktiv dokumentärfilm som handlar om det som händer på Ringön nu.Plattformen kommer att lyfta andra perspektiv än dom som syns och hörs i media och i debatter. På vilka premisser sätts agendan för hur vår stad ska få lov att utvecklas?